Elektriciteit Dat Is Opgewekt Met Behulp Van Bewegend Water, Hoe Is Het Tegenwoordig Allemaal Mogelijk Geworden In Deze Wereld?

Tegenwoordig wordt elektriciteit ook opgewekt met waterkracht. Met behulp van bewegend water wordt energie opgewekt omdat de snelheid van dit water voor veel kracht zorgt die energie kan opwekken. Je kunt dan denken aan regen of gesmolten sneeuw die afkomstig is van bergen en heuvels. Op de website van de Beste-Energievergelijker.com kun je heel makkelijk alle prijzen van deze stroom makkelijk inzien. De energie van dat bewegende water kan aanzienlijk zijn, zoals iedereen die wildwatervaren kent. Zo kun je op allerlei manieren starten met energie vergelijken en kijken of je geld kunt besparen.

Boeren Maakte Allang Gebruik Van Duurzame Energie

Mensen maken al eeuwenlang gebruik van deze energiebron. Sinds de boeren waterwielen hebben gebruikt om tarwe tot meel te malen. Geplaatst in een rivier, pakt een waterrad stromend water op in emmers rond het wiel. De kinetische energie van de stromende rivier draait het wiel en wordt omgezet in mechanische energie die de molen aandrijft.

Waterkracht Een Bron Voor Het Opwekken Van Elektriciteit

In de late 19e eeuw werd waterkracht een bron voor het opwekken van elektriciteit. De eerste waterkrachtcentrale werd gebouwd in de Niagara Falls in 1879. In 1881 werden straatlantaarns in de stad Niagara Falls aangedreven door waterkracht. In 1882 startte ‘s werelds eerste waterkrachtcentrale in de Verenigde Staten in Appleton, Wisconsin.

Maar Hoe Werkt Een Typische Waterkrachtcentrale

Een typische waterkrachtcentrale is een systeem met drie delen: een elektrische installatie waar de elektriciteit wordt opgewekt, een dam die kan worden geopend of gesloten om de waterstroom te regelen, en een reservoir waar water kan worden opgeslagen. Het water achter de dam stroomt door een inlaat en duwt tegen de bladen in een turbine, waardoor ze draaien.

De turbine draait een generator om elektriciteit te produceren. De hoeveelheid elektriciteit die kan worden gegenereerd, hangt af van hoe ver het water valt en hoeveel water door het systeem stroomt. De elektriciteit kan via elektrische leidingen over lange afstanden naar huizen, fabrieken en bedrijven worden vervoerd.

Bijna Heel De Wereld Maakt Gebruik Van Deze Elektriciteit

Waterkracht biedt bijna een vijfde van de elektriciteit in de wereld. China, Canada, BraziliĆ«, de Verenigde Staten en Rusland waren de vijf grootste producenten van waterkracht in 2004. Een van ‘s werelds grootste waterkrachtcentrales bevindt zich in Three Gorges aan de Yangtze-rivier in China. De dam is 2,3 kilometer breed en 607 voet (185 meter) hoog.